вівторок, 3 травня 2022 р.

Середа 04.05.22

 


Вітаю, милі розумники! Доброго ранку, шановні батьки! Працюємо старанно і з гарним настроєм!

Працюємо далі і розпочинаємо з новин.

Пропоную розглянути уважно фотографії із зображенням весняних птахів.







Чи бачили ви вже якусь пташку, що повернулася до нас із вирію. Що про неї можете розповісти?

А чи знаєте ви, звідки птахи довідуються, коли їм час повертатися додому?
Птахи так само, як і люди, можуть «відчувати час» за допомогою біологічного годинника. Цей годинник без циферблату подарувала нам природа. Вважають, що знайти дорогу назад у певну місцевість допомагають старі досвідчені птахи у зграї. Вони запам’ятовують основні орієнтири, які лежать на шляху міграції: долини річок, гори. Деякі птахи, наприклад, зозуля, повинні
знаходити правильний шлях самотужки. Вони інстинктивно знаходять правильний міграційний шлях і місця зимівлі.



Пташки долають надзвичайно довгий шлях до нас. Як правило, вони летять зграями, які очолює вожак, що задає ритм польоту. Решта летять позаду нього чіткими рядами, повторюючи рухи крил вожака. Завдяки такій організації вся зграя летить швидко, вправно, дотримуючись дистанції і не налітаючи одне на одного.
Під час перельоту пташки підтримують один одного. Наприклад, лелека, якщо дуже втомився, може знайти місце у середині зграї і подрімати 10–15 хвилин. У цей час в лелеки загострюється слух і, чуючи звуки, які видають інші пташки у зграї, сонний лелека продовжує рух. За цей короткий час птах відновлює сили і повертається на своє первинне місце, натомість, трошки подрімати може якийсь інший птах зі зграї.

Перегляньте відео.


Відпочиньте. Руханка.


1.ЯДС.
Тема. Я досліджую весняні зміни в житті рослин.

Попрацюйте з підручником с.56 - 57
З кожним весняним днем стає тепліше. У цей час, поки ще не з'явилося листя на деревах, у лісі повно сонячного світла, багато вологи з розталого снігу, і все це сприяє ростові і розвитку рослин. Ранньою весною починає розквітати багато рослин, які зимують під землею, тобто зимують їхні кореневища, цибулини, бульби, що є "коморою" з запасом поживних речовин. Деякі з таких рослин зацвітають уже на 2 - 3-й день після того, як розтане сніг. Такі рослини називаються ранньоквітучими. Першою ранньоквітучою рослиною є мати-й-мачуха або підбіл звичайний. Потім цвітуть підсніжник, пролісок, кульбаба, анемона, медунка, жовтяниця, калюжниця, первоцвіт. Ці рослини дуже швидко зацвітають, утворюють насіння і на літо, коли на деревах розвинеться листя, накопичивши запаси поживних речовин у підземних органах, переходять у стан спокою до наступної весни.

Знайдіть первоцвіти, запишіть у робочий зошит з української мови.

Попрацюйте з медіа. Перегляньте відео.


Із початком сокоруху рослини починають активно споживати поживні речовини з ґрунту. Починають формуватися бруньки. Із бруньок у рослин формуються листя й квіти.

Попрацюйте з медіа. Перегляньте відео.



Відпочиньте. Руханка.

Попрацюйте у робочому друкованому зошиті с.48
А це цікаво знати!

2.Українська мова.


3.Математика.
Тема. Вимірювання місткості посудини за допомогою літрової мірки. Розв'язування задач на місткість.

Попрацюйте з медіа.




Немає коментарів:

Дописати коментар