понеділок, 2 травня 2022 р.

Вівторок 03.05.22

 

Вітаю розумників 1 - Д класу та ваших батьків! Всім бажаю сили душевної і ніжності, мудрості і натхнення, обережності і самозахисту!

Продовжуємо працювати.

Який сьогодні у вас настрій? Намалюйте, будь ласка, відповідний смайлик у робочому зошиті або з української мови, або з математики.

Давайте розпочнемо з цікавих новин.

Ви вже знаєте, що 21 березня вважається початком астрономічної весни, іншими словами - це день весняного рівнодення, тобто день за тривалістю дорівнює ночі. 

 Сонечко, дітки, рухаючись своєю траєкторією, перетинає екватор і піднімається догори. Саме цей день наші предки вважали великим днем і святкували "сонячне свято", час, коли день перемагає ніч, весна - зиму, і починається новий рік за сонячним календарем. І саме з цьоьго дня починається відродження природи.

Перевіремо, чи знаєте ви назви первоцвітів. Розгляньте уважно картинки і назву первоцвітів запишіть у робочий зошит з української мови.


Ви маєте знати, що первоцвітів налічують до 500 видів, проте більшість з них занесено  до Червоної книги.

Первоцвіти


Із букв даного слова утворіть нові слова і запишіть їх у робочий зошит з української мови.


Перегляньте відео.



Відпочиньте. Руханка.




1.ЯДС.

Тема. Я досліджую зміни в довкіллі навесні (повторення).


     Ми вже знаємо, що зміни в живій природі навесні пов'язані зі змінами в неживій природі. Сонце вище, ніж узимку. Дні стали довшими. На вулиці потеплішало. Небо навесні блакитне, високе. Хмари білі, легкі. Сніг і лід тане. На річках льодохід, повінь. Навесні в різні місяці йде то сніг, то дощ. У травні гримить перша гроза. Ґрунт відтає, на деревах з'являються бруньки, а потім клейкі листочки. Зацвітають первоцвіти. З'являються комахи. Повертаються перелітні птахи. Лісові звірі виводять потомство.


Перегляньте презентацію, щоб закріпити свої знання.




Перевірте себе. Гра "Долоньки"



"Продовжте речення". Два речення на вибір запишіть у робочий зошит з української мови. Підкресліть слова, які вказують на дію предмета.


Піднялося вище ... 

Почав танути ...

На горбках з'явилися перші ...

Весело задзвеніли ...

На лісових галявинах з'явилися перші весняні ...

Прокидаються від зимового сну ...


Творча майстерня.


Виконайте аплікацію "Весняне дерево"



2.Українська мова.



3.Математика.
Тема. Місткість. Одиниця вимірювання місткості - літр.

Перегляньте відео.





Немає коментарів:

Дописати коментар