неділя, 8 травня 2022 р.

Понеділок 09.05.22

 


Доброго ранку, любі діти і шановні батьки!



8 і 9 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В ці дні ми вшановуємо всіх борців із нацизмом та всіх жертв цього найкривавішого конфлікту в історії людства.
Цього року Україна відзначає 8 - 9 травня в умовах повномасштабної військової агресії Росії. Ми всі віримо, що скоро будемо святкувати перемогу.
Подякуємо воїнам, які захищали та захищають Україну від ворогів.

Страшні сліди залишила Друга світова війна у всьому світі. Лише на території України в руїни та згарища німці перетворили чотирнадцять міст і двадцять вісім тисяч сіл. 




Така вона Україна... Прекрасна і багата своїми героями.
Перегляньте відео-вірш "Ми є, тому що їх немає..."

Котилась війна по нашій рідній землі цілих 1418 днів.

Схилимо голови перед пам'яттю рідної землі і вшануймо всіх загиблих хвилиною мовчання.



Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам'яті та примирення, є квітка червоного маку — загальноприйнятий у світі символ відзначення пам'ятних днів Другої світової війни. 

Послухайте пісню "Маки червоні".


Наш обов'язок - мир щоб був наввіки, щоб вже ніколи не було війни. Жорстокість, ненависть ми знищити повинні, війна з їхньої сталася вини.


Послухайте пісню "Хай буде мир".

1.ЯДС.
Тема. Що я святкую навесні.

Пограємо з вами у гру "Вгадай за описом".

1)Це свято відзначали на початку травня. Ця людина на думку наших предків була зберігачем свійських тварин. Тому селяни до цього свята  не вигонили на нічні пасовиська коней, а дехто і корів на толоку. В народі з цим днем пов'язували таке дійство як - збирання роси. Діти ходили босоніж і росою вмивали обличчя.             (День Святого Юрія)

2)Одне з найбільших свят християн, що святкується навесні в Україні ще з Х століття і пов'язане з воскресінням Ісуса Христа. В цей день печуть паски, фарбують крашанки, розписують писанки.     (Великдень)

3)Це свято святкують у другу неділю травня. Воно присвячене найріднішій та найдорожчій людині.  (День матері)


4)Велике свято пробудження матері Землі. В цей день Бог благословляє рослини і все починає рости. Люди набираються сил і здоров'я від землі символічно "топчучи ряст".
(Благовіщення)

Відпочиньте. Руханка.

Перегляньте відео.


Попрацюйте з підручником с.61
Попрацюйте у робочому зошиті с.51 (виконайте 2 завдання і надішліть у вайбер)

2.Українська мова.

3.Математика.

Тема. Гроші. Паперові гроші і монети.

Попрацюйте з відео.


4.Творча майстерня.

Створіть листівку до свята День матері.





Немає коментарів:

Дописати коментар