середа, 27 квітня 2022 р.

Четвер 28.04.22

 


Доброго ранку, любі діти і шановні батьки! Хочу похвалити вас, мої розумники, за гарну роботу. Отримую всі ваші повідомлення, фото, сторінки зошитів. Дуже плідно і творчо опрацьовуєте наш навчальний матеріал, пишаюся вашими творчими роботами. Висловлюю подяку батькам за співпрацю, розуміння і роботу з дітьми. Ви найкращі!

Продовжуємо працювати далі.

Ви вже знаєте, що тварини і рослини належать до живої природи. У них багато спільного, але є й суттєві відмінності. Пригадайте, які?
Тварини можуть самостійно рухатися. А жодна рослина рослина рухатися не може.
Тварини споживають тільки органічну їжу, а рослини можуть споживати неорганічну - вуглекислий газ із повітря, мінеральні речовини з ґрунту.
Тварини й рослини по-різному розмножуються, тіло тварин більш компактне, а рослини часто намагаються збільшити площу своєї поверхні. Та найсуттєвішою відмінністю є живлення.
Рослинний світ називають ФЛОРА, тваринний - ФАУНА.





Біологічне розмаїття - це всі різноманітні форми життя на Землі. За даними Комітету з питань довкілля ООН, щороку на нашій планеті зникає 25 тис. видів тварин і рослин - приблизно три види щогодини! За прогнозами вчених, чверть усіх видів рослин і тварин нашої планети перестануть існувати найближчим часом. Так, щороку вчені відкривають нові види, але темпи їх зникнення надто стрімкі (вони зникають приблизно у 1000 разів швидше, ніж це відбувалося б без втручання людини)...

А ми з вами будемо вчитися допомагати природі.

Перегляньте навчальне відео.


Творча майстерня. Малюнок "Охорона тварин".

Українська мова.


                                 Дякую за роботу! Тихого сонячного дня!                     


Немає коментарів:

Дописати коментар